ללא אפייה
- 30 דקות עבודה
- 3+ שעות התקשות
- 10 מנות
- כשר חלבי
מצרכים:
לתחתית
- 1.5 כוסות ביסקוויטים מפוררים
- v 100 ג' חמאה מומסת
למלית-
- 500 ג' גבינה לבנה 5% שומן
- v 3/4 כוס סוכר
- v 14 ג' ג'לטין
- v 1/4 כוס מים חמים
- v 1/4 כוס מים קרית
- v 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- v 4 כפות סוכר
לקישוט-
- פירורי בצק מהבסיס (ביסקוויטים וחמאה)
הכנה:
- לתחתית- את פירורי הביסקוויטים יש לערבב עם החמאה המומסת. 3/4 מהעיסה יש לשים בתוך התבנית ולהדק היטב עם האצבעות, את היתר משאירים לקישוט העוגה.
- למלית- לערבב בקערה את הגבינה והסוכר.
- בנפרד בתוך סיר קטן ממיסים את הג'לטין במים קרים לאחר שנמס לחלוטין מוסיפים מים חמים ומבשלים על אש קטנה כ2 דק' תוך כדי בחישה.
- לאחר שהג'לטין מצטנן מוסיפים אותו לגבינה.
- בנפרד מקציפים את השמנת המתוקה עם 4 כפות סוכר במהירות גבוהה ומוסיפים לתערובת הגבינה.
- את תערובת הגבינה יש ליצוק בעדינות על שכבת פירורי הביסקוויטים ולקרר במשך כ-20 דק'.
- לאחר שהעוגה יציבה מפזרים את פירורי הבצק על העוגה ומחזירים אותה למקרר לפחות ל-3 שעות.
תהנו.